GÜNDEMLERİNE BESLENMEYİ ALDILAR


​Mevlana Üniversitesi 25 farklı üniversiteden katılan diyetisyen adaylarını, diyetisyenleri ve akademisyenleri ağırladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gündemimiz Beslenme Sempozyumu'nun 3.sü düzenlendi. Programın onur konuğu ülkemizde diyetisyenlik mesleğinin gelişmesinde öncülük yapan BESVAK Başkanı Prof. Dr. Ayşe Baysal'dı.



Açılış konuşmasını yapan Mevlana Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Ali Batu, "İnsanlık var olduğu sürece beslenme var olacaktır. Zaman geçtikçe insanımız doğru beslenmenin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlıyor. Yapılan araştırmalarla eskiden yanlış denilen bazı gıdaların bugün çok zengin içeriğe sahip olduğu ortaya çıkıyor. Burada yapmış olduğumuz sempozyumlarla Beslenme ve Diyetetik alanındaki güncel gelişmeleri takip etme fırsatı yakalıyoruz" dedi.


Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Yard. Doç. Dr. Ayhan Dağ ve Mevlana Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Akman ise üç yıldır ara vermeden bu sempozyumu azim ve kararlılıkla sürdüren öğrencilere bilimin ışığına kapılarak koştukları için teşekkür etti.



Diyetisyen sayısı ülkemiz açısından yetersiz

"Ne yersen osun" diyen Prof. Dr. Ayşe Baysal, "Yediklerimiz ve içtiklerimizin vücudumuzun gereksinimlerini karşılaması gerekir. Diyetisyenin görevi, kişiye göre beslenme programı oluşturmaktır. Bilim durmadan değişir. Bilimsel kanıta dayalı olan bilgileri insanlara aktarmamız gerekir. Doğru beslenme yaşam boyu gereklidir. Gelişmiş ülkelerde kişi başına düşen diyetisyen sayısı ile ülkemiz verileri karşılaştırıldığında çarpıcı bir sonuç ortaya çıkmaktadır. Kişi başına düşen diyetisyen sayısı açısından en düşük seviyede olan ülkeler arasındayız. Bu oran en yüksek Japonya'da bulunuyor" diye konuştu.


Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar