DÜNYANIN SİZDEN BEKLENTİSİ VAR


​ 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendisinin de mezun olduğu Konya Lisesi'ni ziyaret etti. Öğrencilere okul yaşamları ve sosyal hayatlarıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Altay,"Geleceğinizi kazanmak için bugünlerinizi iyi değerlendirmelisiniz" dedi.

                        

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Lisesi'nin bu yıl 5.'sini düzenlediği "Kariyer Günleri" söyleşisinin konuğu oldu. Konya Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Okul Müdürü Zübeyir Yavuz, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul yıllarında elde edilecek dostluklardan, kişisel gelişime kadar birçok konularda öğrencilere tavsiye ve deneyimlerini paylaşan Başkan Altay,"Lise yılları geleceğinizde önemli bir yapı taşı konumunda. Bu yıllarınızı geleceğinizi kazanmak için fırsata dönüştürün" dedi.

 

Kalıcı Dostluklar Okul Yıllarında Kuruluyor

Bu sıralarda oturduğunuz arkadaşlıklar sizin için çok önemli diyen Başkan Uğur İbrahim Altay," Belki de okul dönemlerinde en güzel yıllarımız lise yılları olmuştur. Bu sıralarda kalıcı dostluklar kurulur ve  devam eder. Mutlaka kendinize geniş bir arkadaş topluluğu seçin ve onlarla ilişkilerinizi iyi tutun. Okul bittikten sonra burada kurduğunuz arkadaşlıklara ileriki dönemlerinde ihtiyaç duyacaksınız, Danışacağınız, sohbet edeceğiniz dostluklara ihtiyacınız var. Kadim dostlukları ancak bu sıralarda elde edebiliyorsunuz. Onun için bu ilişkileri iyi yürütün, iyi tutun ve bunlara da sahip çıkın" dedi.

 

Dünya Mazlumlarının Bizlerden Beklentisi Var

"Tüm dünya mazlumları bizlerden bir şeyler bekliyorlar" diyen Başkan Altay; "Bize biçilen misyon, bizim görevimiz tüm dünyada sesi çıkmayan, ezilen insanlara umut olmak. Onların sorunlarını  paylaşmak. Çünkü biz ecdadımızdan itibaren böyle bir sorumluluğa sahip olmuşuz ve insanların

bizden böyle bir beklentisi var. Onun için güçlü olmak zorundayız, çok çalışmak zorundayız. İyi yetişmiş olmak zorundayız "dedi.

 

Ülkemiz Sizlerin Omuzlarında Yükselecek

Türkiye olarak önemli iddialarımız 2023, 2071 gibi vizyon hedeflerimiz var diyen Başkan Altay, "Bu hedeflere yürürken tek bir güvencemiz var beşeri sermayemiz, insan kaynağımız. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecek. Bu hedeflerle ulaşmamız için lütfen kendinizi iyi yetiştirin. Özellikle en az bir yabancı dil öğrenin. Bunun için kendinizi mutlaka yetiştirin" dedi.

 

Anne ve Baba Duası Almak Önemli

Konuşmasının son kısmında anne ve baba duası almanın önemine vurgu yapan Başkan Altay," Bu da hayatınızın önemli bir düsturu olsun. Anne babalar ellerinden geldiğince sizin için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Sizden bekledikleri tek şey başarılı olmanız. Lütfen onların gönüllerini kırmayın. Bence onların duasını almadan başarılı olma şansınız yok" dedi. 

 

Bu yıl 5.sini düzenlediğimiz kariyer günleri çerçevesinde Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay bizleri kırmadı ve davetimize teşrif etti diyen Konya Lisesi Müdürü Zübeyir Yavuz,"Selçuklu Belediyesi'ne eğitim alanındaki çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar