Dizilerin Finalini Karakterler Belirler


​Mevlana Üniversitesi, TRT' nin sevilen dizisi Yeşil Deniz'in senaristi Ali Kara' yı ağırladı. Kültür Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında öğrenci ve akademisyenlerle bir araya gelen başarılı senarist "Senaryo yazım teknikleri" ismiyle bir söyleşi yaptı.


"Karakterlerle yaşıyorum" diyen senarist, "Karakterlerle yaşamaya başlayınca senaryo karaktere göre yönlenir. Serüveni karakter belirlemelidir. Karakterlerin tepkileri de öykünün seyrini belirliyor. Diziye başlamadan önce bir öykü belirliyoruz. Karakterlere göre oyuncu seçimi yapıyoruz. Birkaç bölüm sonra en başta düşündüğümüz hikaye farklı bir noktaya geliyor. Bunda karakterlerin tepkileri bizi yönlendiriyor. En başta bir final düşünüyorsunuz ama ilerleyen haftalar sizi karakterler farklı yönlere sürükleyebiliyor. Bizde senaryoyu değiştirebiliyoruz" diye konuştu.


Senaryonun Yazım Tekniği Yok

Öğrencilerin sorularına samimi cevaplar veren 32 yaşındaki senarist Ali Kara, yazdığınız dizileri kitap haline getirmeyi düşünüyor musunuz? Sorusuna, "Anlatamadığım içimde kalan bir konu olursa ayrı bir kitap yazarım ancak diziyi kitaba çevirmek bana ticari beklenti olarak geliyor" dedi. Senaryo yazım tekniği nasıl belirleniyor? Sorusuna ise Kara, "Aslında tam bir yazım tekniği yok. İçinden geldiği gibi en iyi bildiğin hikayeyi ele almanız ve samimiyeti elden bırakmamanız gerekiyor" olarak yanıtladı.  

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar