Bozkır MYO’da Kudüs’ü Anlamak konulu söyleşi düzenledi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde Selçuk Üniversitesi Bozkır Meslek Yüksekokulu'nda Kudüs'ü Anlamak konulu söyleşi düzenlendi.

Isparta İl Müftü Yardımcısı Seyit Böğet'in katıldığı söyleşi okulun konferans salonunda akademisyen ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Ramazan ayı içerisinde bölgeye yaptığı ziyaret ile ilgili izlenimlerini paylaşan Isparta İl Müftü Yardımcısı Seyit Böğet, Türkiye ile Filistin arasında tarihi bağların olduğuna dikkat çekti. Böğet, "Her ne kadar unutturulmaya çalışılsa da bizim Filistin ile, Kudüs ile, Gazze ile tarihi bağlarımız var. Bölgeye gidip gördüğünüzde ecdadın yaptığı hizmetleri ve verilen şehitler için yapılan şehitlikleri görüyorsunuz. Kudüs'ü yılda yaklaşık 4 milyon 500 bin Hristiyan ziyaret ediyor. Buna karşın yılda 30-40 bin Müslüman bu toprakları görmeye gidebiliyor. Bölge ile olan bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor."diye konuştu.

Bozkır Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Emin Emre Öztürk ise söyleşide yaptığı konuşmada İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulme işaret ederek, her zaman mazlumların yanında olduklarını ifade etti. Öztürk, söyleşi sonrası Isparta İl Müftü Yardımcısı Böğet'e plaket takdim etti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar