Bozkır’a yeni kütüphane kazandırılıyor

Daha önce Bozkır Merkez Tarım Kredi Kooperatifine ait olan ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılan binada, Bozkır'a kazandırılacak olan yeni kütüphane binası için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 
 Yeni kütüphane binasının tamamlanmasıyla birlikte Bozkır'ın eski kütüphane binasına göre daha geniş, daha kullanışlı ve daha modern bir kütüphaneye kavuşması planlanıyor. 


 Yeni kütüphane binasının Bozkır'da zaruri bir ihtiyaç olduğunu, bu ihtiyacın giderilmesi için uzun zamandır çalışmalar yapıldığını ve bugün çalışmalardan netice alındığını söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, "öncelikle yeni kütüphane binamızın hayırlı olmasını diliyorum. Kütüphane binamızın yetersiz olduğunu ve ihtiyacı karşılamadığını görüyorduk. Bununla beraber ilçemizde yeni dönemde yüksek okul bünyesine açılan yeni bölümlerle birlikte artan öğrenci sayısıyla bu ihtiyacın daha zaruri olacağını öngördük. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyemizle birlikte ilçe merkezinde yer alan tarım kredi kooperatifine ait olan arsayı ve üzerindeki yapıyı kamulaştırdık ve akabinde tadilatına başladık. Çalışmalar tamamlandığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile birlikte Bozkır'ımıza daha kullanışlı, daha modern, daha işlevsel bir kütüphane kazandırmış olacağız. 2 katlı olarak kullanılacak olan binanın iç tadilatıyla birlikte daha geniş okuma salonları, daha geniş etüt salonları olacak. Yeni kütüphane binasıyla birlikte modernleşecek kütüphanemizin öğrencilerimize ve ilçe sakinlerimize çok verimli olacağını düşünüyorum. Ayrıca çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve ilçemize hizmet vermesi için yoğun çaba harcıyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlanacak ve hizmete girecek. Bunun yanında peyzajıyla birlikte bütünleşecek olan kütüphanemiz Bozkır'ımıza çok yakışacak. Şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Sırıstat Haber ailesi olarak yeni yerin hazırlı olmasını temenni eder ve yeni kütüphane alanındaki iş makinası parkı ve atölyenin kaldırılmasının kütüphanede hizmet alan vatandaşlar açısından daha verimli olacağı düşüncesindeyiz. Umuyoruz ki Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetine ilçe belediyemizde bu şekilde katkıda bulunabilir. 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar