Çumra’da Asımın Nesli Buluşmaları Yaz programı finali yapıldı


Çumra Belediyesi ve İlçe Müftülüğü ile Medeniyet okulu projesi kapsamında yaz dönemi Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik düzenlediği yaz piknik programları ve kamp programları bugün düzenlenen final programıyla sona erdi. Çumra Sultan Abdülhamid Han Bilgehanesi bahçesinde düzenlenen programa Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz, Yaz Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Çumra Belediye Başkanı Dr.Mehmet Oğuz; Birileri sabahleyin uyurken sizler hocanızla beraber cemaatle sabah nazına geldiniz Allah sizlerden razı olsun bizlere anlatılırdı 3'ler – 7'ler – 40'lar diye kimlerdir diye merak ederdik ama bugün bizler hakikaten 40'ları bulduk. 40 gün boyunca cemaatle sabah nazına katılanların adıdır herhalde 40'lar evliya, derviş onlardır sizler elleri öpülesi insanlarsınız inanın bugün 50 yaşlarına gelmiş imamlarımız haricinde insanlarımıza sorsanız herhalde 40 gün aralıksız sabah namazını imamla cemaatle kılmamıştır belki ama sizlere bu yaşınızda 40 vakit namaz kılmak nasip oldu. Vesile olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay elbette bu bir medeniyet okulu projesi kapsamında Büyükşehir Belediyemiz, İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim müdürlüğümüz tarafından düzenlemiş bir uygulamadır Allah onlardan razı olsun dedi.

Çumra Belediye Başkanı Oğuz 15 Temmuz öncesinde başka emellere hizmet eden bir binamız vardı biz orayı aldık ve Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu haline getirmiştik ve bir söz vermiştik hafız olan ilk 5 kardeşimizi Umre'ye göndereceğiz diye bugün bu görevi tamamlanayan 5 Hafız kardeşimizin hediyelerini Umre kartlarını hediye ederek kutsal topraklara göndereceğiz dedi ve hediyelerini takdim etti.

Başkan Oğuz programa katılan çocuklara ve katılımcılara okullarından sonra gelebilecekleri derslerini çalışabilecekleri ve bilgehane programlarına katılabileceği bir mekan olan Çumra Sultan Abdülhamid Han bilgehanesini tanıttı ayrıca ilçeye gençler için bir çok tesisin yapıldığını sözlerine ekledi.

Program çeşitli ekinliklerle devam etti ve Çumra Belediyesi tarafından çocuklara yapılan ikramlarla sona erdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar