ÇOCUKLARA HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR


Çocuklara hayvanları sevdirmek amacıyla Mustafa Karaciğan İlkokulu izci lideri Emine Altınışık önderliğinde Umut Veteriner Kliniği hekimleri tarafından hayvan sevgisi eğitimleri verildi.

Yaz tatilinin gelmesiyle öğrencilerin okul döneminden daha çok hayvanlarla birlikte olacağını dile getiren izci lideri Emine Altınışık şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz için hayvan sevgisini artırmak ve bilinç oluşturmak amacıyla Umut veteriner Kliniği ile beraber bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla öğrencilerimiz yavru kedi, köpek, kuş ve kaplumbağa gibi hayvanları hem canlı olarak görme ve sevme imkanı buldular, hem de hayvan bakımıyla ilgili bilgi aldılar."

Evcil Hayvan Hastalıkları Anlatılıyor

Veterinerler eğitimde, evde kedi ve köpek beslemenin sorumlulukları, hayvanlara karşı duyulan sevgi, hayvan seçimi, evcil hayvan bakımı, hayvandan insana bulaşan hastalıklar ve korunma yolları, sokak hayvanları sorumluluğu ile hayvanlarla ilgili yaşanabilecek sorunlarda nerelere başvurulacağı gibi temel bilgiler verdiler. Daha sonra hayvanlarla ilgili hazırlanan kısa film izlettirilerek beraberlerinde ki canlı hayvanların çocuklar tarafından gözlemlenmesi sağlandı.

Çocuklar Hayvanları Sevmeli

Umut Veteriner Kliniği Hekimi Furkan Koç, çocuklara çevre bilincini küçük yaşlardan itibaren vermek gerektiğini belirterek, "Çocukların çevrelerine karşı saygı içinde büyümelerini ve çevreye sahip çıkmalarını önemsiyoruz. Bu amaçla okullarımızda gerçekleştirilen bu tip organizasyonlara destek veriyoruz. Çocuklarımızın ilgisi çok yüksek olması bizi sevindiriyor. Bu çalışmanın gerçekleşmesinde öncü olan Emine Altınışık Hocama ve okul müdürümüz Kamil Serin beye teşekkür ederiz" dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar