Öğrenciler Küpe Çukuru'nu Keşfettiler


​Doğa severler, Seydişehir Küpe Çukuru'na doğa yürüyüşü düzenlediler.

Selçuk Üniversitesi öğrencileri, Ekşın Doğa ve Spor Kulübü üyeleri ve Seydişehirli dağcılardan oluşan 109 kişilik grup hafta sonu, Seydişehir sınırları içerisinde, Toros Dağları'nın zirvesinde bulunan, Küpe Çukuru'na doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Etkinliğe Konya merkezden 97 kişi katılırken, Seydişehir'den 12 dağcı gruba rehberlik yaptı. Ilık bir Sonbahar gününde yapılan etkinlik her hangi bir olumsuz durum yaşanmadan sona erdi.

Sabah saat 8'de Konya'dan otobüslerle yola çıkan dağcılar, saat 10'da Seydişehirli doğa severlerle buluşarak, saat 11:30'da Seydişehir Gökçehüyük Mahallesi, su deposu mevkiinden yürüyüşe başladılar. Sırasıyla, Cevizlik, Bahçe (Avoluk), Kırlangıç Kayaları, Şeker Pınar'ı geçen dağcılar öğle sonu Küpe Çukuru'na ulaştılar. Küpe Çukuru sırtlarında bulunan, Halkalı Kaya ve Yörük Mezarları bölgesinde bir süre vakit geçiren dağcılar, aynı rotadan Seydişehir'e döndüler.

Gençlere doğa bilincini aşılamak ve boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla hemen hemen her hafta etkinlikler düzenlediklerini ifade eden, Ekşın Doğa ve Spor Kulübü Başkanı Alper Erdem yaptığı açıklamada: "Yılkı Atları'nın yaşadığı 2300 metre yükseklikte bulunan Küpe Çukuru'nu, daha önce giden arkadaşlarımızdan, sosyal medyadan ve basından biliyorduk. Bu gün toplam 109 doğasever arkadaşımızla güzel bir etkinlik düzenledik. İyi vakit geçirdik. Bahar ayında tekrar buraya bir etkinlik daha düzenlemeyi düşünüyoruz. Yürüyüşümüzde bize kılavuzluk yapan Seydişehirli dağcılara teşekkür ederiz. dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar