Kuvayı Milliye İlkokulu da "Tabakları Atırdık" dedi

Karatay Kuvayi Milliye İlkokulu´nda Kutlu Doğum Haftası etkinliği ve Ekip 42 Projesi kapsamında Velilere Kitap Okuma yarışması düzenlendi. Soru ve Cevaplarla Temel Dini Bilgiler ve Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak´ın "Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu" adlı kitapları okuyan veliler, çocuklarının sıralarında, bu kitaplardan sınav oldular. Sınavda velilere bu kitaplardan 50 soru yöneltildi. Test usulü sınava giren veliler, yıllar sonra kitap okuma ve sınav heyecanını yaşadı.

100´ün üzerinde velinin katıldığı sınav sonuçları da Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak'ın 26 Nisan salı günü Kuvayi Milliye İlkokulu konferans salonunda yaptığı seminer sonrası açıklandı.

Ödül töreninde süreci şu şekilde özetleyen Okul Müdürü Vedat Ay , "Kutlu Doğum ve Ekip 42 projesi kapsamında Okul Müdür Yardımcımız Adem Eken'in Başkanlığında bir komisyon oluşturduk. Bu komisyon velilerin çocuklarıyla kitap okumalarını organize etti. Bu arada velilerden ´Okuyacak kitap tavsiyesi´ isteyenler oldu. Bunun üzerine komisyon yaptığı çalışma ile Soru ve Cevaplarla Temel Dini Bilgiler ve Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak´ın Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu adlı kitapları tüm velilere tavsiye etme kararı aldı. Velileri okumaya teşvik etmek için kitaptan sınav yapmayı ve ilk üçe girenlere de ödül vermeyi düşündük. Sayın yazarımızın destekleriyle bu düşünceyi de hayata geçirdik" dedi.

 

Yarışma birincisine çeyrek altın, ikincisine yarım gr altın, üçüncüye 50 TL hediye çeki verildi.  İmza ve söyleşi gününe katılan Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak'a Okul Müdürü Vedat Ay tarafından plaket verildi. Seminerin ardından Karabacak; Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez oldu, Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek,  Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz kitaplarını imzaladı.

 Kutlu Doğum Programı kapsamında Karatay Kuvayi Milliye İlkokulu öğretmenleri Aydın SOYLU, Nazmiye ÖZÇELİK ve Dilek BİLGİN'in rehberliğinde hazırladıkları geniş kapsamlı etkinliklerle velilere ve öğrencilere Peygamber sevgisi anlatılarak duygulu anlar yaşattılar. Fetihkent İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Tuğba BAŞDÖNER ve öğrencileri Ney ekibiyle programa katkıda bulundular. Programın sonunda hayırseverler tarafından günün anısına öğrenci ve öğrenci velilerine helva ikramı yapıldı.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar