ATATÜRK’ÜN BÖYLE BİR İMZASI YOK


​Anıtkabir eski komutanı Dr. Recep Cengiz, Atatürk'ün imzaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Piyasada dolaşan birçok baskının üzerinde yer alan Atatürk imzasının yanlış olduğunu söyleyen Cengiz, "Altı üstü bir imza" deyip geçmemek gerekir. Bazı güçler 50 yıl sonrasının planını yapıyor. İmzadan kişilik analizi yapılabiliyor. Yanlış imza, Ata'nın imzası olarak hafızalarda kalırsa, yıllar sonra kendisinin kişiliği hakkında yanlış tespitler yapılabilir. Piyasada dolaşan bu imzanın kişilik analizi yapıldığında Atatürk'ün geriye dönük düşünce yapısına sahip olduğu ortaya çıkıyor. Bu yüzden Türk Gençliği olarak uyanık olmamız lazım" diye konuştu.

 

Mevlana Üniversitesi Atatürkçüler Kulübünün düzenlediği "Atatürk'ü Anlamak" konferansına konuşmacı olarak katılan Dr. Recep Cengiz, Atatürk imzası olarak bilinen imzanın aslında yalan olduğunu vurguladı. İmzadan insanın kişilik ve karakterinin öğrenilebileceğini dile getiren Cengiz, "Atatürk'ün imzalarında geriye dönüş yoktur. Tarih boyunca Atatürk, 6 değişik imza atmıştır. Hiçbir imzasında geriye dönüş yoktur. Atatürk, aydın, ilerici ve demokrattı. Geleceği gören birisiydi. Fakat şuan kullanılan imza tam tersini gösteriyor. Atatürk'ün geri fikirli olduğunu gösteriyor. Bu yalandır. Birtakım planlar peşinde koşanlar imzayı bu hale getirmiştir" şeklinde konuştu. Cengiz, Atatürk'ün 6 farklı imzasını da belgesiyle birlikte gösterdi.

Yurtta barış dünyada barış

Atatürk'ü anlamak adına birtakım olaylardan bahseden Anıtkabir eski komutanı Dr. Recep Cengiz, Atatürk'ün her zaman "Yurtta barış dünyada barış" anlayışını benimsediğini belirtti. Cengiz, şuan ülkemize ve dünyaya baktığımızda Atatürk'ün yurtta ve dünyada barış anlayışının olmadığını söyledi. Atatürk'ün her zaman Türk Birliğinin bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inandığını dile getirdi.


Atatürk, Yaşamının Her Döneminde Okurdu

Atatürk'ün yaşamının her döneminde okumakla bütünleşmiş bir lider olduğunu dile getiren Cengiz, Atatürk'ün cephede bile okumayı sürdürdüğünü vurguladı. Atatürk'ten sonra iç ve dış politikada sürekli yanlışlar yapıldığını söyleyen Cengiz, "Türk ulusunun onuru için savaşın, ölün ama ülkenin kaderiyle oynamayın" dedi. Atatürk'ün dünyaya umut olduğunu vurgulayan Cengiz, Atatürk'ü anlamanın yolu onu yaşatmak olduğunu belirtti.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar