​Öğretmenlerimiz, Toplumun Ve İstikbalimizin Manevi Mimarlarıdır


Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade mesajında; "Öğretmenlerimiz, milli ve manevi değerlerimiz ile milletimizin istikbali olan nesilleri yetiştirirken fedakârlık ve özveriyle çalışan toplum önderleridir. Çocuklarımızın, gençlerimizin ülkemize ve insanlığa önemli değerler katan bireyler olarak yetiştirilmelerinde; dinamik, açık fikirli, üretken, aynı zamanda da sorumlu fertler olmalarında aile kadar öğretmenlerin de büyük rolü vardır.

İnsanlığın en kıymetli öğretmeni olan Sevgili Peygamberimiz "İlim Çin'de dahi olsa onu alınız" sözüyle öğrenmenin ve öğretmenin değerini ifade etmektedir. Bundan dolayıdır ki; öğretmenlerin, toplumda her zaman önemli, saygın ve takdire şayan bir yeri bulunmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir' sözünde de belirttiği gibi geleceğimizin teminatı gençlerimize aydınlık bir yarın bırakabilmek için, öğretmenlerimiz var gücüyle yarınlarımızı inşa etmektedir.

Medeniyetimiz ve istikbalimiz öncelikli olarak öğretmenlerimize emanettir. Toplumun manevi mimarları olan öğretmenler; Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirerek nitelikli insan yetiştirme konusunda cefakâr ve fedakârca çalışmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizi, milletimizi, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştiren, büyük bir özveriyle öğrencilerinin eğitimlerini üstlenen, onlara yol gösteren, faydalı birey olarak yetişmeleri için fedakârca çalışan başta akademisyenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günlerini kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar