Görsel Destekli Arapça Dil Atölyesi Yunak’ta Açıldı


Yunak'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü  öncülüğünde kurulan Arapça Dil Atölyesi törenle hizmete  açıldı.

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezinde görevli öğretmen Elmas Burcu Karataş tarafından gerçekleştirilen projede öğrenciler Arapçayı modern ve görsel öğelerden oluşan bir ortamda  rahatlıkla öğrenecek. Dil öğrencilerinin bilgi birikimlerini yenileyeceği atölye, interaktif bir öğrenme ve paylaşım ortamında gerçekleştirilecek.

Atölye, öğrencilere derslere aktif olarak katılma fırsatı vermeyi, yaşam boyu öğrenme ortamı sunmayı ve deneyimlerini olumlu bir ortamda başkalarıyla paylaşmalarına imkân sağlamayı amaçlıyor. Öğrencilerin bir arada bulunacakları konuşma grupları oluşturularak Arapçanın daha hızlı ve kolay öğrenilmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan atölye programı, yabancı dil öğretiminde proje haline getirilip  ilçe genelindeki diğer okullarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Yunak Orhan Erdem İmam Hatip Ortaokulu  binasında hizmet verecek olan atölyede öğrenciler  25'er kişilik gruplar halinde haftanın 5 günü  eğitim alacak. Yabancı dil eğitiminde yapılan yöntem değişikliğiyle öğrencilerin önemli başarılar elde edeceğini ifade eden  Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan , " Bilgileri ezberleyen ve pasif olarak derse katılan öğrenci modeli artık çağın gerisinde kaldı. Bugün çocuklarımız bilgiyi sadece tekrar eden değil hayatın içinde bizatihi uygulamaya koyabilen bireyler olarak yetişiyorlar. Dolayısıyla öğrendiklerini yorumlama, geliştirme ve değer katma kabiliyetleri artıyor. Etraflarında gördükleri sorunlara bilgileriyle çözüm üretebiliyorlar. Çünkü bilgi deneyimle birleşiyor.Bugün açtığımız görsel destekli  dil atölyesi , tam olarak bu amaca hizmet edecektir" diye konuştu..

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek Arapça Dil Atölyesi açılışı gerçekleştirildi.

Programa İşcan'ın yanı sıra Yunak İlçe Müftüsü Yusuf Bektaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Keleş, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri ve diğer davetliler katıldı.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar