ENGEL TANIMAYAN ÖZEL ÇOCUKLARIN SANATTA ENGELE SON ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ


Engel tanımayan çocuklar ve Özel anneleri tanımak konulu etkinlik çok sayıda protokol ve misafirin katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinlikde özel ve engel tanımayan çocuklar çeşitli gösteriler yaparak programa renk kattılar. Ayrıca yaptıkları resimlerle " Sanatta Engele Son" dediler.

Engelliliğe toplumsal bakış açımızı değiştirmek ve engel tanımayan çocukları ve özel Anneleri tanımak konulu etkinlik dün Konya Adalet Sarayı A Blok zemin kattaki fuaye alanında yapıldı

Etkinliğin proje ortakları, Türk Kadınlar Birliği, Konya Barosu, Konya Soroptimist Kulübü(İş ve Meslek Kadınları Derneği) ,Türkiye Yardım Sevenler Derneği ve Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu I-II ve III kademe öğretmen ve öğrencilerinin işbirliğiyle organize edilen" Sanatta Engele Son"  etkinliğine yoğun ilgi gösterildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu ( I-II ve III kademe) Müdürü Hüsnü Nallı; " Sanatta engelleri aşmak ve özel çocuklarımızın ailelerini tanıtmak için bir aradayız. Burada özel öğrenci ve öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu folklor gösterisi ve diğer gösterilerini takip edeceksiniz. Ayrıca Sanatta engelleri aşan öğrencilerimizin resim sergisi görme imkânı bulacaksınız. Bu özel çocuklarımızın anne ve ailelerinin hazırladığı stantta el emeği göz nuru hazırlanan ürünler çocuklarımıza kullanılmak üzere şatışa sunulacaktır." Dedi

Protokol konuşmalarının ardında etkinlik açılış kurdelesi Konya Valisinin eşi Dr. Funda Toprak, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Türk Kadınları Birliği Konya Şube Başkanı Lütfiye Ayar, Konya Soroptimist Kulübü( İş ve Meslek Kadınları Derneği) Başkanı Elife Kazancı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Konya Şube Başkanı Suat Altan, Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ve diğer misafirler tarafından kesildi.

Etkinliğe katılan protokol ve misafirler ilk önce özel çocukların annelerinin ürünleri olan sergiyi, daha sonra özel çocukların yaptıkları resim sergisini gezdiler.

Etkinlik sonunda Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ise özel çocuklara tek tek çiçek ve özel hediyeler verdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar