Konya İHH Arama Kurtarma Okulları Afetlere Karşı Bilinçlendiriyor


Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi doğal afetler hakkında öğrencileri bilinçlendirmek için ilk, orta ve lise dengi okullarda "Temel Afet Bilinci" eğitimleri veriyor.

Konya merkezde bulunan Özel Lale Koleji'nde öğrencilere önce deprem, sel ve heyelan gibi doğal afetlerde nasıl hazırlık yapılacağı, afetler esnasında nasıl davranılması gerektiği, arama ve kurtarma çalışmaları hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Seminerin ardından uygulamalı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta senaryo gereği okulda deprem oldu ve alarmlar çaldı. Bu esnada derste olan öğrenciler sarsıntı bitene kadar sıraların altına girerek kendilerini korumaya çalıştılar. Daha sonrasında öğrenciler hızlı bir şekilde yangın merdiveni kullanarak okul bahçesine tahliye edildi. Alanda bulunan öğrencilere, Konya İHH Arama Kurtarma Ekiplerince yangın anında nasıl davranılacağı ve yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanılacağı gösterildi. İHH Ekipleri okula kurdukları düzenekle kurtarma çalışmalarını öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi ve 3.katta mahsur kalan bir kişi güvenli bir şekilde kurtarıldıktan sonra Tatbikata son verdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar