KTÜN ile Girişimci İş Adamları Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü


Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) ve Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şubesi arasında üniversite – sanayi iş birliğini artırmaya yönelik protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, üniversitede üretilen girişimcilik ve teknoloji konusundaki bilgi ve teknik imkanların, vakıf üyelerine aktarılması amaçlanıyor. Ayrıca üniversite araştırmacıları ile öğrencilerin eğitim, uygulama, araştırma-geliştirme faaliyetlerinin vakıf üyelerinin kullanımına sunulması hedefleniyor.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlenen programa, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Genç GİV Başkanı Fikret Akdiş, Ar-Ge Komisyon Başkanı Ekrem Eraslan, Proje Kurulu Komisyon Başkanı Emre Eroğlu, GİV Konya Şube Müdürü Zekeriya Büyükyangöz, Yalın Verimlilik Proje Müdürü Ömer Faruk Yazar, GİV Üyesi Ahmet Büyükırmak katıldı.

"ÖĞRENCİLERİMİZ DAHA ÜRETKEN OLACAKTIR"

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Özçelik, yaptığı konuşmada, iş birliği protokolü kapsamında yapılacak yüksek lisans ve doktora tezlerinin sektörün ihtiyaçlarına yönelik olması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Prof. Dr. Özçelik, "Konya 30 yıl süren hayalini gerçekleştirerek bir teknik üniversiteye sahip oldu. Tabi burada en önemli olan şey, sadece sahip olmak değil, hakkını verebilmek. Öğrencilerimizin başarılarına baktığımız da ise amacımıza uygun şekilde mesafe kat ettiğimizi görüyoruz. İş birliği protokolü kapsamında yapılacak yüksek lisans ve doktora tezlerinin sektörün ihtiyaçlarına yönelik olması ve yapılan tezlere vakfın imkanları doğrultusunda destek verilmesi çok önemli. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz de yaptıkları projelerin sahada uygulandığını gördüğü zaman yaptıkları işten gurur duyarak daha üretken olacaklardır. Biz üzerimize düşen ne varsa sonuna kadar yapmaya hazırız." dedi.

"SANAYİ ÜRETİMİMİZİ ARTIRMALIYIZ"

GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise Konya sanayisinin sadece tarıma dayalı olmadığını belirterek, "Konya sanayisi özellikle ürün çeşitliliği bakımından Türkiye'nin önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Bilinenin aksine sadece tarıma dayalı bir sanayiyle değil, savunma ve otomotiv sanayisinde de gelişmiş şehirlerden birisidir. Sanayinin tecrübe birikimi usta-çırak ilişkisi ile oluşmuştur. Üniversite-sanayi iş birliğinde son 10 yıla baktığımızda ise üniversite öğrencilerinin uygulama sahasında rol alması önemli derecede artmıştır. Bu iş birlikleriyle Konya sanayisi bir adım daha önde olacaktır. Sanayilerdeki tüm tecrübeyi üniversitelerdeki teorik bilgiyle birleştirerek sanayi üretimimizi arttırmalıyız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, taraflar arasında protokol metni imzalandı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar