Selçuk Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Sergi

SÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde ''Ahmet Dalkıran Atölyesi 2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik Programları Öğrenci Sergi''sinin, açılışı yapıldı. Sergide Resim Bölümü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik Doktora programı öğrencilerinin 1 dönemde yaptıkları iş ve örnekleri sergileniyor.

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda gerçekleşen açılış programına; Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Okka ve Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut,  Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Tugay, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Daha önceden dekanlığını yaptığı Güzel Sanatlar Fakültesinin kedisinde yerinin ayrı olduğuna dikkat çeken Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, "Güzel Sanatlar Fakültemiz giderek çıtayı yükseltiyor. Her bölümünün ayrı bir güzelliği var. Hem bilimsel anlamda hem sosyal anlamda Türkiye'nin en güzide fakültelerinin arasında olmasından dolayı gurur duyuyoruz. Sergi dönemi başladı Güzel Sanatlar Fakültesinde neredeyse her hafta bir sergi var. Sadece Güzel Sanatlar Fakültemiz değil, Selçuk Üniversitemizin her fakültesi, her araştırma merkezi çıtayı giderek yükseltiyorlar. Burada yine uluslararası sergilere üst üste ilaveler yapılıyor. Dileğimiz Selçuk Üniversitesini en kısa süre içerisinde ilk 300'de görmek olacaktır. Bu sizlerin gayreti ile olur tek başına yapılacak bir şey değil. Biz bir ekibiz bu ekip ile başarılacak bir iştir" şeklinde konuştu
.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, " Mümkün olduğu kadar Güzel Sanatlar Fakültesinin etkinliklerinde istifade etmeye çalışıyorum. Sanatkârların yanında sanatın ne olduğunu çok fazla anlatacak değiliz ama bir arayış diye düşünüyorum. 'Yürekten tuvale ince bir yol var renk renk, desen desen aslını arar' sözü ile mesaj vererek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, "Sanatta yeterlilik programları, Güzel Sanatlar Fakültelerinde doktora yerine geçiyor. Buradaki öğrenciler bütün haklardan yararlanıyor. Bu atölyede yaptığımız işler sadece burada gördüklerinizle sınırlı değil. Çağdaş sanat uygulamaları ve sanat teknolojileri diye 2 tane dersimiz var. Doktorada 4 öğrenci, Yüksek Lisansta 8 öğrenci bu dersi aldı bu dönem. Yaklaşık 100'ün üzerinde çalışma çıktı. Hepsini sergilememiz mümkün değildi. Hepsinden 2'şer 3'er örnek seçtik ve burada sizlere sunuyoruz. Zaman zaman biliyorsunuz bizim kuruluş amacımız sizler ve öğrenciler için hepimiz buradayız. Bizlerde sergi açıyoruz ama sizlerin ne yaptığını sergilemek, burada eleştiri almak göstermek yerinde olur diye düşünüyoruz. Sergide 32 adet eser var. 12 öğrencinin işleri ve hemen geçtiğimiz döneme ait işler. Böyle bir grup sergisi düzenlemiş olduk. Her hafta burada bir etkinlik yapıyoruz. Öğrencilerin yaptıkları işleri burada göstermek Fakültenin diğer hocaları olsun sanat ilgilileri tarafından izlenmesini sağlamak onların eleştirilerini almak çok önemli. Ayrıca bu sayede öğrencilerin motivasyonunu sağlamak yapmış oldukları işlerin burada sergilenmesi, değer görmesi, ilgi görmesi onların  motivasyonunu da arttırdığı için bir sergi açtık" dedi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, " Güzel Sanatlar Fakültesinin bir ayrıcalığı var, yaptıkları ürünleri sergileyebiliyorlar, insanların istifadesine doğrudan sunabiliyorlar. Diğer Fakültelerde belki neticelerini toplamak meyvelerini toplamak uzun soluklu olabiliyor. Bu programın gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ve tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ahmet Dalkıran Atölyesi Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik Programları Öğrenci Sergisi 10 Mart'a kadar devam edecek.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar