Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anısına Kurulan UNİKOP Sesli Kütüphanesi Açılış Programı NEÜ’de Yapılacak


Batman'da hain terör saldırısı sonrası şehit olan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencisi Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıyan UNİKOP Sesli Kütüphanesi Açılış ve Tanıtım Programı NEÜ'de yapılacak.

UNİKOP Sesli Kütüphanesi Açılış ve Tanıtım Programı kapsamında KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından KOP Okuyor programı kapsamında desteklenen Necmettin Erbakan Üniversitesi paydaşlığında yürütülen KOP KİTApp (Kişisel Kitap Tavsiye Akıllı Uygulaması) Projesi de tanıtılacak.

7'den 77'ye UNİKOP Sesli Kütüphane projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan NEÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilek Ceran, projenin temel hedefinin okul öncesi dönemden başlamak üzere her yaş grubundaki bireylerin okuma alışkanlığı kazanma ve okuma kültürü edinme sürecine "sesli kitaplar" aracılığı ile destek vermek olduğunu söyledi. Ceran; "Uygulamanın hedef kitleleri; okul öncesi çocuklar, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar, okuma ihtiyacını tek başına karşılayamayan bireyler ve ev hanımları olarak düşünüldü. Tek başlarına kitap okuma yetisine sahip olmayan çocuklar, sesli kitaplar aracılığı ile bir kitabı kendi başlarına dinler hâle gelmişlerdir. Bu bir yandan çocuğun öğrenme, okuma ve dinleme sürecini geliştirmiş diğer taraftan normal zamanda kendilerine bakmak ve okuma ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü kişilerin iş yükünü azaltmıştır. Çünkü kitaba ulaşmak için sadece internet sayfasının açılması yeterlidir." dedi.

Ceran seslendirmelerin, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde kurulan "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Sesli Kütüphanesi" stüdyosunda yapıldığını söyleyerek, sesli kitapların ide.erbakan.edu.tr/dillikitap internet adresi üzerinden üye olmak kaydıyla çevrimiçi olarak dinlenebileceğini de söyledi.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın anısına kurulan UNİKOP Sesli Kütüphanesi açılış ve tanıtım programı 27 Şubat Çarşamba günü Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda saat 13.30'da gerçekleştirilecek.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adı mezun olduğu Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde kurulan UNİKOP Sesli Kütüphanesinde yaşayacak.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar