Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı Yapıldı


Selçuk Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü tarafından 'Erasmus+' programının daha etkin ve verimli hale getirmek amacıyla "Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı" Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Gölcü, bölüm koordinatörleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Erasmus hareketlilik programı kapsamında çok uzun mesafeler kaydettiklerini vurguladı. Prof. Dr. Hüseyin Kara,  "Aslında yapılmış olan antlaşmaların hemen hemen tamamı üniversitemizin kendi yaptığı antlaşmalar değil, bu antlaşmaların tamamı birimlerin kendilerinin yapmış olduğu antlaşmalar olarak kabul edilmesi gerektiğini bu vesileyle her bir birim kendisiyle yapılan çalışmaların arkasında durarak biraz daha titizlik göstermesini hepinizden rica ediyoruz. Aslında hangi lisan en güzel lisan diye sorulacak olursa, söyleyeceğimiz en önemli konu 'hal' ve 'gönül' lisanıdır. Ülkeler sahip oldukları verileri kendi beyin gücüne dayandıran üretimlerini sağlayabilmekten geçtiğini biliyoruz. 2023 vizyonu çerçevesinde üretimlerinin tamamını kendi beyin gücüne dayandırmış bir ülke özlemiyle çıkmış olduğumuz yolda dışardan gelen öğrencilerimizin veya akademisyenlerimizin bundan sonraki eğitim ve öğretimlerini bizim üniversitelerimizde sürdürebilmeleriyle ilgili de teklifler götürmenizi bekliyoruz" dedi.

Selçuk Üniversitesi Erasmus+ Programı Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Gölcü, koordinatörlük olarak yurt dışına farklı üniversitelere öğrenci gönderdiklerini söyledi. Dr. Öğretim Üyesi Gölcü, "Program kapsamında Türkiye'nin birçok farklı üniversitesinin Avrupa'nın bir çok farklı üniversitesindeki öğrencilerle temelde değişim programları kültürel entegrasyon süreçlerinin gerçekleştirdiğini deneyimledik, gözlemliyoruz. Biz de kurumumuz olarak bu kapsamda yeni bir atılım yapabilme, yeni hedefler belirleyip bu hedeflere doğru yol almanın derdi içerisindeyiz. Malumunuz üzere küreselleşmenin dünyayı bir örümcek ağı gibi sardığı bir süreci yaşıyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda Erasmus gibi değişim programlarının önemi gittikçe artıyor. Kurum olarak bu çerçevede sizleri ve sizlerin vereceğiniz destekle yeni faaliyetler ve icraatlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi ve program son buldu.

 

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar