BAŞKAN HANÇERLİ’DEN OKULLARIN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINA TAM DESTEK


Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulunun ev sahipliğinde Yusuf İzzettin Horasanlı İlkokulu ve Erenler Anaokulunun birlikte gerçekleştirdiği Kızılay kan bağışı kampanyasına destek oldu. Programa Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, idareciler, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kan bağışı kampanyasında öğrenciler hazırladıkları bilgilendirici afişleri sergilerken öğrenci velileri de kan bağışında bulundular.

Başkan Hançerli kan bağışının önemini çocuklara küçük yaşlarda aşılamanın büyük önem taşıdığını belirterek; Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü, okul idarecilerini, öğretmenleri, duyarlı velileri ve öğrencileri kutladı. Başkan Hançerli, bağışlanan kanın hayat kurtaracağını belirterek "Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamanın tek yolu da kan bağışı yapmaktır." dedi.

Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi'nin Karaaslandede Mahallesinde 5.107 m² arsayı Bölge Kan Merkezi inşa edilmesi için Kızılay Konya Şubesi'ne tahsis etmesiyle Konya'nın ve çevre illerin kan ihtiyacına cevap verecek dev bir tesisi Konya'ya kazandırdığını belirtti.

Başkan Hançerli "Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'nın 6 Eylül'deki onayına istinaden Konya'da bir Bölge Kan Merkezinin kurulması kararlaştırıldı. Ardından Türkiye Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bu onay yazısı gönderildi. Karatay Belediyemiz sınırları içerisinde yer alan Karaaslan Mahallemizdeki 5.107 m² arsa Kızılay Konya Şubesi'ne devredildi. Bu arsaya Kızılay Konya Şubesi tarafından 9.000 m²'lik bir inşaat yapılacak. Konya'mızdaki 1200 yataklı Şehir Hastanemiz tamamlanır tamamlanmaz, Bölge Kan Merkezimiz de bitirildiğinde Konya'mız büyük bir sağlık yatırımına daha kavuşmuş olacak." dedi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar