Mustafa Karaciğanlı İzciler Sokak Hayvanları İçin Mama Dağıttı


Mustafa Karaciğan İlkokulu izcileri hayvan sevgisini aşılamak ve farkındalık oluşturmak için sokak hayvanlarını beslemek üzere mahalle sakinlerine mama dağıttı.

Hayvanları koruma haftası münasebetiyle izci lideri Emine Altınışık önderliğinde Mustafa Karaciğan İlkokulu izcileri kendi harçlıklarından biriktirdikleri para ile aldıkları mamaları hayvan sevgisi bilincini oluşturmak için okul önünde kurdukları stantta öğrenci, öğretmen, veli ve mahalle sakinlerine dağıttı.

İzciler harçlıklarıyla aldıkları mamaları, "izciler için sokak hayvanlarını besler misiniz" sloganıyla kendilerinin paketlediği minik poşetlerde dağıtarak, vatandaşlardan yaşadıkları sokaktaki hayvanları bu mamalarla beslemelerini istedi.

Ağaç Yaş İken Eğilir

Okul Müdürü Kamil Serin yaptığı açıklamada, "Ağaç yaşken eğilir" anlayışı ile hareket ettiklerini söyledi. Hayvan sevgisini küçük yaşta çocuklara aşılamak gerektiğini anlatan Serin, "Okulumuzda öğretmenimiz aynı zamanda izci lideri Emine Altınışık yönetiminde faaliyet gösteren izcilerimiz kendi harçlıklarıyla aldıkları mamaları öğrencilerimize ve mahalle sakinlerine dağıtarak bir bilinç oluşturmaya çalıştılar. Bizde kendilerine destek verdik. Ben öğretmenimizi ve izcilerimizi kutluyorum. Çocuklarımız bu mamalarını evlerine götürecekler ve evlerinin kenarlarındaki ya da sokaklardaki hayvanları besleyecekler. Öğrencilerimiz ve velilerimiz hatta tüm mahalle bu bilinci kazanmış olacak. Böylelikle toplumda hayvan sevgisinin aşılanmasına katkı sağlamış olacağız" dedi.

Çocukların Özgüveni Gelişir

Küçük yaşlarda insan, doğa ve hayvan sevgisi aşılanan çocukların ileride duyarlı ve bilinçli bireyler olacağını ifade eden öğretmen Emine Altınışık ise şunları söyledi; " Öğrencilerimiz bu yaşta bu bilinci aldıktan sonra ilerleyen yaşlarda inşallah hayvanlara karşı daha sorumlu olacaklar. Bunun yanında bir şeyleri başarabilmiş olma duygusu çocukların öz güvenini artıracak. 'Ben sokak hayvanını besleyebildim', 'ben bir kanayan yaraya merhem olabildim algısı' oluşacak ve öz güvenleri gelişmiş olacak."

Veliler de yapılan uygulamanın çok anlamlı olduğunu, çocuklara sevgi aşılamanın değerli olduğunu ifade etti.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar