“Her Okulumda eTwinning Projem”de ilk ziyaret Almanya oldu


"Her Okulumda eTwinning Projem" Erasmus Plus okul eğitimi KA101 projesi kapsamında Almanya Ziyareti gerçekleştirildi

Her okul bir projeye sahip olmalı fikrinden yola çıkarak, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı "Her Okulumda eTwinning Projem" Erasmus Plus okul eğitimi KA101 projesi Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiş ve. Bu proje kapsamında 130 öğretmenimiz 13 ülkeye ziyarette bulunacak.Bu projenin İlk ziyaretleri Almanya ve Macaristan'a yapıldı.

Görevlendirilen öğretmenler Özel Eğitim Müdür yardımcısı Dündar Polatcan ve Cemal Gümüş başkanlığında İlknur Şen, Hatice Göker, Ömer Sındır,Ferhat Yalçınkaya, Akgül Yıldırımer, Çağdaş Turan, Eda Karaca, Yıldız Ünal Almanya Dortmund'da üç farklı eğitim kurumunda incelemeler yaptılar ve okullardaki yöneticilerden ve öğretmenlerden bilgi aldılar. Arta kalan zamanlarında ise Amsterdam ve Köln başta olmak üzere kültürel gezilere katılarak Avrupa'nın tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olup, sosyal hayatı yerinde inceleme fırsatı buldular

Ziyareti değerlendiren Okul müdürü Cemal Gümüş Almanya dönüşü İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğünü ziyaret ederek Almanya Eğitim Sistemi ve Türk Eğitim Sisteminin karşılaştırmasını yaptı. Almanya'da ki eğitim teknolojileri hakkında bilgi verdi. Ayrıca Okulların yapısı ve genel durumunu değerlendirdi. Türkiye'nin eğitim teknolojileri ve okul bina alt yapısı olarak Almanya'dan iyi olduğunu, Almanya'daki başarının sebebinin kurallar, saygı ve disiplin olduğunu kuralların herkese aynı şekilde uygulandığını kurallara uymayanlara gereken yaptırımların uygulandığını belirtti.

Grup lideri Cemal Gümüş, son olarak  programın çok verimli geçtiğini belirterek grup üyelerine teşekkür etti.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar