MEHMET ÖNER ESKİL ORTAOKULU HARMANBİŞ’LE COŞTU


Karatay'a bağlı Karakaya Mahallesi çocukları Osman Bozdemir'le buluştu. Yabancısı olmadıkları geleneksel oyunların yanında modern drama oyunlarını da oynadılar. Velilerin de izlediği programda ilgi çekici diyaloglar yaşandı.

Yazar ve Meddah Osman Bozdemir, şehitlerin önemini ve mart ayının zaferlerle dolu bir ay olduğunu anlatarak başladığı gösteriye "ülkemize, vatanımıza, milletimize faydalı bir birey olmak için çok çalışmamız gerekir" dedi.

Mehmet Öner Eskil Ortaokulu öğrencileri ve velileri, Karatay Belediyesi Karakaya Düğün Salonunda yapılan programa yoğun ilgi gösterdi. Osman Bozdemir'in "Eşek arısı bal yapar mı?" sorusunu cevapladığı arı oyununu kahkahalarla izleyen öğrenciler, bütün oyunlara öğretmenleriyle birlikte eşlik ettiler.

Çocukların hayal gücünün yetersiz olduğunu dile getiren Osman Bozdemir, dedelerimizin ve ninelerimizin oynadıkları Harmanbiş oyunlarının dokunmayı, mutluluğu, kazanmayı ve kaybetmeyi öğrettiğini söyledi. Dijital oyunların bu hazlardan sadece kazanma duygusunu kışkırttığına dikkat çekti.

Velileri de sahneye çıkararak etkinliğe katılmalarını sağlayan Bozdemir, çocukluk yılları hakkında oynadıkları oyunları konuştu. Meddah Osman Bozdemir, ilgi çekici diyaloglar yaşanan programda konuşmamak için sahneden inmek isteyen yaşlı teyzeyi mikrofonu kapatarak ikna etti.

Gençleri hem hayata hazırlayan hem de eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayan geleneksel oyunlarımızdan iğne-iplik oyunu, muhtarın eşinin takımına karşı öğretmen ve öğrencilerin oluşturduğu diğer takıma karşı oynandı.

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Turhan Sinan Çelebi bu tür etkinliklerin çocukların sosyalleşmesini sağladığını ve özgüvenlerini artırdığını söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Türkmen, oyunu çocukları kazanmanın en temel yolu olarak nitelediği konuşmasında çocukların katılımını etkileyici bulduğunu, öğretmen Ayşegül Anız ise keyif aldıkları bir etkinlik olduğunu ve derslerde kullanacaklarını belirtti. İngilizce Öğretmeni Rabia Körlü ise, oyunların İngilizce eğitimi içinde kullanılabileceğini ifade etti. Beden eğitimi öğretmeni Hüseyin Oğuz'da oyunların kendilerini çocukluklarına götürdüğünü söyledi.

Okul Müdürü Mehmet Vadıoğlu ise sanal oyunların revaçta olduğu bir dönemde geleneksel oyunlarımızın önünü açmak ve öğrencilerle bu oyunları buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Çocuklar, oyunları ve Harmanbiş kitabını çok beğendiklerini söylediler. Yazarla tanıştıran müdürlerine teşekkür ettiler ve yazar Osman Bozdemir'e kitabı nasıl yazdığını sordular.

Programdan sonra öğretmenlerle aşık oynayan Bozdemir, oyun çeşitlerini ve nasıl oynandığını oynayarak anlattı. Fotoğraf ve imza ile program sona erdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar