KTO Karatay’dan Türk İşaret Dili Mütercim-Tercümanlık Lisans Programı Toplantısı


​Türk İşaret Dili Mütercim-Tercümanlık Lisans Programı'nın akademik çalışma toplantısı KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İşitme engelli öğrencilerde sözel ya da işaret dili yoksunluğundan dolayı ortaya çıkabilecek dilsel, bilişsel, sosyal-duygusal yetersizliklerin giderilmesi, iletişim becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin yaşadıkları kültürü, sosyal ve doğal çevreyi tanımaları amacıyla gerçekleştirilen toplantıya KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile akademisyenler katıldı.

Ülkemizdeki işitme engelli öğrenciler arasında kullanılan işaret dilinde ileri düzeyde bir standart geliştirilmesine de katkı sağlaması beklenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, "Sağlık alanına yönelik programlar açmaya ve geliştirmeye üniversite olarak büyük önem veriyoruz. KTO Karatay Üniversitesi olarak Türkiye'de ilk defa açılan birçok bölüme sahibiz. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarını önemseyen, bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren bir üniversiteyiz. Akademik anlamda işaret dili programının eksikliklerini gördük ve bu alanda çalışmalarımızı diğer kurumların da destekleri ile başlattık. Bölüm açarken her açıdan maksimum yarar getirecek bölümler açmaya gayret ediyor, tüm programlarımızı topluma karşı bir görev olarak, sosyal sorumluluk ekseninde ele alıyoruz. Lisans düzeyinde İşaret Dili Bölümü'nü KTO Karatay Üniversitesi olarak üniversitemizde eğitim-öğretim programlarımız arasına almayı hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar