Nurcan Akpınar İlkokulu Fener Alayını Kutladı


​Konya Selçuklu Nurcan Akpınar İlkokulu Üç Ayların Girişini Müjdeleyen Mübarek Regaip Kandili Gecesinde Okul Aile Birliği Tarafından Fener Alayı Düzenlendi.

Okul bahçesinde toplanan veli ve öğrencilere bir konuşma yapan; Okul Müdürü Galip Kaynar şu açıklamalarda bulundu.

 " Bu günkü etkinliğimizin amacı milli değerlerimizi öğrencilerimize aktarmak malum müslüman bir ülkede yaşıyoruz, örf ve adetlerimiz var. Bu örf ve adetlerimizi eğitimciler olarak bize düşen; bize emanet edilen yavrularımıza aktarmak. Bundan dolayı arkadaşlarımızla bu organizasyonu tertip ettik hemde velilerimizle çocuklarımızı bir arada buluşturmuş olduk.

Çocuklarımızın Gözlerinde Ki Işıltıyı Görmüş Olduk

Üç ayların girişiyle başlayan Kandil gecemizi çocuklarımızla fener alayı olarak tertip ettik. Okulda buluşan öğrencilerimizle velilerimizle mahallemizde gezerek ellerine de fener yaktık, mahallemizi dolaştık, fener alayı sloganlarını atarak mahallemizde de okulumuzun varlığını bir kez daha velilerimize duyurmuş olduk. Yoğun bir katılım oldu. Hakikaten son günlerde zor zamanlar geçiren ülkemiz de olumsuz haberler izleyen velilerimizde moral bozukluğu da vardı. Bundan dolayı böyle bir etkinlik içerisinde çocuklarımızın gözlerinde ki ışıltıyı görmüş olduk.  Bundan sonrada inşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.

Biz üç ayların başladığı bu günlerde memleketimize huzur gelmesini arzu ediyoruz. Dualarımız o yönde buradan mezun ettiğimiz yetiştirdiğimiz evlatlarımızı, ülkemize, insanlığa zara vermeyecek bir şekilde yetişmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu çocuklar bize emanet ediliyor. Her çocuk mutlaka bir eğitim sürecinden geçiyor. Biz eğitimcilere düşen bu çocuklarımızı milli değerlerimize milli iradelerimize uygun yetiştirmek. Böyle yetiştirdiğimiz zaman bu çocuklar büyüdükleri zaman insanlığa zara vermezler ve kolay kolay ard niyetler tarafından kullanılmazlar.

 Bu duygu ve düşüncelerle tüm müslümanların ülkemizdeki tüm insanların Kandilini tebrik ediyorum."

ZEKİ DURSUN-KONYA

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar