MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP ÖĞRENCİLERİ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ


​​Mevlana Üniversitesi(MÜ) Tıp Fakültesi'ni kazanan geleceğin hekimleri, mesleğe ilk adım olarak kabul edilen beyaz önlük giyme töreninde bir araya geldi. MÜ Hekimoğlu Konferans Salonu'ndaki törene bu yıl Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanarak üniversite hayatına başlayan öğrencileri aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı. Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen ve öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu tören birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan müzik grubunun canlı performansı eşliğinde program başladı.


"Öğrencilerimizle aynı heyecanı yaşıyoruz"


Törende konuşma yapan Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Özen, "Bizim zamanımızda böyle önlük giyme törenleri yoktu. Şuan öğrencilerimizle aynı heyecanı yaşıyoruz" şeklinde konuştu. Öğrenciler temizliği, dürüstlüğü ve samimiyeti temsil eden beyaz önlükleri giyerek meşakkatli zor bir yolculuğa başladıklarını belirten Özen, "Öğrenciler, çok özveri gerektiren ulvi tıp mesleğine bugünden başlamış oluyorlar" dedi. Globalleşen dünyada öğrencilerin tüm dünyada hizmet verebilmesi için farklı dillere yönelmesi gerektiğini vurgulayan Özen, "Öğrencilerin artık birkaç dil bilmesi gerekir. Biz üniversite olarak bu konuda tıp öğrencilerine yönelik kapsamlı yabancı dil eğitimi ve üniversitemizde düzenlenen farklı dillerdeki kurslar ile faydalı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı. Özen, aradaki bağların hiçbir zaman incinmeyen ve koparılmayacak sağlam bağlarla birlikteliğin mezuniyet sonrası da devam etmesini temenni etti.

Konuşma sonrasında Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri önlüklerini giymek için sahneye çıktı. Ardından Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri sırayla öğrencilere önlüklerini giydirmek için sahneye davet edildi. Hocalarımız öğrencilere ilk kez beyaz önlüklerini giydirdi. Hekim adaylarının mutluluğunu paylaşan aileleri ise duygu dolu anlar yaşadı. Kimi aileler ise sevinç gözyaşlarını tutamadı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler, çocuklarının beyaz önlüğü ilk kez giydiği anı ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çekti. Tören sonunda hekim adayları ve öğretim üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar