MEVLANA ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YIL AÇILIŞINI YAPTI


​Mevlana Üniversitesi 2015 – 2016 akademik yılı törenle açıldı. Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu Salonu'nda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, Mütevelli Heyeti Üyeleri, akademik ve idari çalışanların yanı sıra öğrenciler katıldı.

Kadromuz Genişliyor

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, üniversitenin geldiği nokta hakkında katılımcıları bilgilendirirken, yeni gelen öğrenciler ile tecrübeli öğrenciler arasındaki uyum ve yardımlaşmanın önemine vurgu yaptı. İnternet alt yapısının yenilenmekte olduğunu, kütüphanenin 24 saat açık hale geldiğini anlatan Yalçınöz, yeni bölüm açılmamasına rağmen akademik kadronun genişlediğine dikkat çekti. Tubitak projelerinin artacağını söyleyen Rektör Yalçınöz, tüm öğrencilerin çok iyi İngilizce öğrenmesi için kurslar açtıklarını ücretlerin çok düşük olmasının yanı sıra yarısının üniversite tarafından karşılandığını ifade etti. Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Mücahit Ulusoy ise üniversite-sanayi iş birliğinin artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Desteklerinin artarak devam edeceğini söyleyen Ulusoy, "Yeni bir akademik yılın başlamasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk dersi Mevlana Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof. Dr. Metin Saip Sürücüoğlu verdi. "Bir neolitik Çağ Kenti; Çatalhüyük'te Beslenme Kültürü" konulu dersi anlatan Sürücüoğlu, "İlk dersi anlatmanın gururunu yaşıyorum" dedi.  

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar