Eğitime Değer Katan Proje SEDEP 4.YIL PROTOKOLÜ İMZALANDI


​Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde de eğitime değer katacak. Dördüncü yılına giren proje için protokol imza töreni düzenlendi.  

 

Üç yıldır Selçuklu'da eğitime değer katan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP), 196 okul, 120 bin 166 öğrenci ve 3 yılda 5 milyon yayınla başarı ile uygulandı. Yıl boyunca düzenlenen farklı etkinlikler(Çat Kapı Tiyatro, Trafikte Sorumluluk, Münazara vs.)öğretmen ve veli seminerleri, yarışmalarla öğrencilere değerleri aktaran SEDEP ile dördüncü yılında da eğitime en önemli katkı sağlanmış olacak. Dördüncü yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)'te protokol imza töreni düzenlendi. Konya Valiliği'nde düzenlenen imza törenine Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar katıldı.

 

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)'in geleceğimiz için çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Konya Valisi Muammer Erol, "Bizi biz yapan değerlerin tamamını çocuklarımıza aktarma konusunda çeşitliliği olan bir proje. Bu değerlerle çocuklarımız, insanlığın geleceğinden kendilerine bir görev ve sorumluluk düştüğü bilincinde olacaklar. Bu işte önemli olan ve güzel olan, gönüllülük. Bu bir sosyal belediyecilik hizmeti. Belediye Kanunu'ndaki, belediyenin yapmakta zorunlu olduğu bir iş değil. Bu iş belediye başkanı sıfatıyla, sosyal belediyecilik hizmeti adına bu sorumluluğu hissetmekle başlayan bir iş. Bu sorumluluğun hissedilmiş olması ve böyle bir faaliyetle sorumluluğun yerine getirilmiş olması da diğer belediyelere örnek olması gereken bir davranış" dedi.

 

Ülkenin geleceğine nitelikli, yetişmiş ve değer sahibi gençler kazandıracağız

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)'in Türkiye'de marka haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu yıl 229 okulda uygulayacağız. Geçtiğimiz 3 yılda toplam 5 milyona yakın kitapçık kazandırılmış oldu. Bu yıl daha çok etkinliklerin olduğu, 33 etkinlikle 220 bin materyalin çocuklara verileceği ama aynı zamanda 550 bine yakın kitapçığın çocuklarımızla buluşturulacağı bir sürece başlıyoruz. Sadece sınav başarısıyla değerlendirilmeyen çocuklara kendi milli değerlerimizi aşılayan bu proje, inşallah bu yılda başarıyla neticelenecektir" dedi. Ülke olarak bugünlerde en çok birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuzu söyleyen Altay, "Biz çocuklarımıza değerler eğitimi projesi ile aslında bunları da veriyoruz. İnşallah ülkenin geleceğine nitelikli, yetişmiş ve değer sahibi gençler kazandırmayı arzu ediyoruz. İnşallah nice yıllar Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, tüm Türkiye'ye örnek olarak yürütülür ve birçok şehirde ve birçok ilçede yapılmaya devam eder. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Projenin meyvelerini ülkemiz uzun vadede görecek

Türkiye'de gerçekleştirilmesi zor olan bir projenin dördüncü yılı için bir arada olduklarını söyleyen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker , "Türkiye'de bu kadar uzun süreli, eğitim odaklı proje ben hatırlamıyorum. Gerçekten bu kurumlar ve bizler için gurur verici bir tablo. Her sene daha gelişmiş bir şekilde, bir önceki yıldan edinmiş olduğumuz deneyimlerimizle güncelleyerek ilerlediğimiz bir proje. Türkiye'nin bu projeye ihtiyacı var. Konya'da karşılık bulan bu proje, inşallah ülkemizin diğer illerinde de hayata geçer. Bunu gerçekten arzuluyoruz. Bu projenin meyvelerini ülkemiz uzun vadede görecek. Biz bir fidan dikiyoruz ve bu fidanı süsleyerek geleceğe emanet ediyoruz. " dedi.

 

Dördüncü yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)'in öğrencilerimize güzel kazanımlar sunduğu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, "Değerlerimizin, çocuklarımıza yaşam tarzı olarak kazandırılması amacıyla yürütülen ve dördüncü yılına giren bu çalışma, Selçuklu'da 120 bin öğrenci olmasına rağmen toplam 326 bin öğrenciye temas etti.  Hemen her okulda uygulanan projenin özellikle aile ve öğretmen boyutu olması bugüne kadar uygulanan değerler eğitimi projelerinden farklı olduğunu gösteriyor.  Çocuklarımızın küçük yaştan itibaren kendi öz değerlerimizi uygulayan, yaşayan çocuklar olarak hayata kazandırılacaktır" dedi.

 

Konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy tarafından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) dördüncü yıl protokolü imzalandı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar