Bozkır Balıkçı'ınn Çocuklar için öğretici tahin ve pekmezin dostluğununda yer aldığı kitabı çıktı.


Bozkırlı Mehmet Balıkçının çocuklar için kaleme aldığı öğretici kitabı çıktı. 

Kendi çocuklarının isimlerini verdiği kitabından çocuklar sağlıklı gıdalarla tanışıyor. Bozkırlı yazar özellikle kitabında Bozkır Tahini ve Pekmezini de çocukların özel dünyasına tanıtıyor. 

Feyza ve Mert'in Meyve Maceraları

Feyza ve Mert, renkli hayal dünyalarına meyve maceralarıyla yeni bir soluk getiriyorlar. Her bir meyve, onların keşif yolculuğunda birer kahraman oluyor. İki kardeş birbirlerine meyvelerin   ne kadar sağlıklı olduğunu paylaşıyorlar, sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirmeye yönlendiriyor. Bu sevimli çocuklar, her meyvenin içinde gizlenmiş sağlık hazinelerini keşfederken sindirim sistemlerini ve bağışıklık sistemlerini güçlendiriyorlar. Kitap, eğlenceli ve öğretici bir dille, çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmayı hedefliyor. 

Feyza ve Mert'in meyve maceraları, küçük okurları hem bilgilendiriyor hem de eğlendiriyor. Feyza ile Mert hayal dünyalarında tahin ve pekmezin dostluğuna yer veriliyorlar.

Mehmet Balıkçı kimdir?

1987 yılında Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Söğüt köyünde dünyaya gözlerini açtı. 1996 yılında İstanbul'a geldi. Maddi zorluklar nedeniyle eğitim hayatını lisede bırakmak zorunda kaldı. 2004 yılında tiyatro ile tanıştı ve 2005 yılında ilk olarak "İnşaat" adlı tiyatro oyunu ile sahne deneyimine ilk adımını attı. Ardından "Herşeye Rağmen Bir Umut" ve "Pardon" gibi oyunlarda yer aldı. Ayrıca, City Ajans ile işbirliği yaparak "Ormanda Curcuna" adlı çocuk oyunu ve "Komedya" adlı oyunda rol aldı. 

2008 yılında kendi tiyatro grubunu kurarak "Sürçü Lisan Etti İse Affola" adlı oyunu sergiledi. Aynı zamanda "Manebra organizasyon" şirketi kurdu. Hayatının dönüm noktası olarak nitelendirdiği an, Yılmaz Köksal dans kursunda eşi Sadiye Hanım ile tanıştığı andı. Şimdi mutlu bir evlilikleri var ve bu kitaba ilham kaynağı olan çocukları var Feyza Duru ve Mert Rüzgar

Teşekkürname
Bu Kitabın çıkmasında desteklerini esirgemeyen öncelikle İstanbul, Bozkır söğüt köyü derneği başkanı Sn. Salih Tüfekçi'ye Dilki kitap yayınları ile aramızda köprü kuran şair sn. Kemal Seyyahi'ye bu konuda beni cesaretlendiren değerli arkadaşlarım Enes Kabataş, Şahin Gülçığ, Bahar Işık, Emine Gürbüz, Eğitimci yazar Mehmet Emin Karabacak ve Kitabımın Editörü Aleni ali hocama karakterleri çizen Cansu Dilki  sayfa düzeni Mustafa Dilki ve kapak tasarımı için Umut Can'a Teşekkür ederim.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar