Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Gerçekleşti !

Eğitim iş kolundaki sendikaların tepki gösterdiği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım günü gerçekleşti. Bir sendika öğretmenlerin yüzde 96’sının sınava giriyor olmasının sınavı onayladığı anlamına gelmeyeceğini açıkladı. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı hakkındaki gelişmeler merakla bekleniyor.

Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (Uzman Öğretmenlik) Katılımı Nasıl Oldu ?

Eğitim iş kolundaki sendikaların bazı maddelerine veya tümden karşı çıktığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı (Uzman Öğretmenlik), 19 Kasım tarihinde gerçekleşti. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan tarafından yapılan açıklamada, “İptali istemiyle yargıya taşıdığımız hususlara dair makul bir karar en kısa zamanda verilir ve bu sorun kökten çözülür” ifadelerine yer verildi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yarın gerçekleşecek olan Kariyer Basamakları Sınavı için öğretmenlere başarılar dileyerek, MEB’e bir kez daha çağrı yaptı.  Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenin tek bir tanesinin dahi mağdur edilemeyeceğini öne süren Başkan Geylan, “2005’ten beri gereksizliğini vurguladığımız, karşı durduğumuz, iptali için demokratik ve hukuki mücadelesini yürüttüğümüz Kariyer Basamakları Sınavı ikinci kez yapılacak. Öncelikle sınava girecek meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Ve Milli Eğitim Bakanlığına da bir çağrıda bulunuyorum” dedi.

614 Bin Öğretmen Kariyer Başvurusu Yaptı

“Kariyer başvurusu yapmış olan 614 bin öğretmenden bir tanesi dahi mağdur edilemez” diyen Geylan, “Bir kez daha ifade ediyorum ki; Başvuru koşullarını taşıyan öğretmenlerin %96’sının sınava giriyor olması, sınavı onayladığı anlamına gelmez. Bu iş sınavla olmaz ! Uzman/Başöğretmenlik, hizmet yılı esasına göre belirlenmelidir. Dilerim, iptali istemiyle yargıya taşıdığımız hususlara dair makul bir karar en kısa zamanda verilir ve bu sorun kökten çözülür” şeklinde konuştu (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 




Kaynak: BSHA Haber Bülteni

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar