KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği ‘TEKNOKOP’ Protokolü İmza Töreni gerçekleştirildi.


Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik, KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği 'TEKNOKOP' Protokolü İmza Törenine Katıldı

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik,

KOP Bölgesinde faaliyet gösteren Teknoparkların ve Teknoloji Transfer Ofislerinin bir araya gelerek kurduğu KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği (TEKNOKOP) protokolü imza törenine katıldı. Birliğin, KOP bölgesinde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici şirketleri ve Teknoloji Transfer Ofisleri arasında iş birliği geliştirerek yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetler gerçekleştirmek üzere çalışma yürütmesi hedefleniyor.

ÜNİKOP 2021 dönem başkanlığı olan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kapadokya Teknopark ev sahipliğinde gerçekleşen törende atılan imza ile KOP Bölgesi Teknoparklar Birliği resmen kuruldu.  Birlik, KOP bölgesinde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici şirketleri ve Teknoloji Transfer Ofisleri arasında iş birliği geliştirmek, KOP bölgesi teknoparklarında faaliyet gösteren işletmeler, girişimciler, bu bölgelerde yürüyen projeler ve teknoloji transfer ofisleri arasındaki iş birliklerini artırmak, Bölgeler arasında iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak, Ortak projeler geliştirmek, Ortak araştırma ve geliştirme çalışmaları ve etkinlikler düzenlemek, Üniversite ile sanayi iş birliğini daha etkin bir biçimde uygulamak adına, iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak, Üniversite ve sanayi iş birliğinin sağlanması noktasında mevcut bilgi ve teknoloji paylaşımını kolaylaştırmak, üniversitelerin alt yapı imkânlarının (laboratuvar vb.) etkin kullanımını sağlamak,  Ortak eğitim ve çalışma ziyaretleri düzenlenerek kapasite geliştirme faaliyetlerine katkılar sağlamak, Bu amaçlar için yenilikçi ve katma değeri yüksek faaliyetler gerçekleştirmek üzere çalışmalar yürütecek.

Düzenlenen imza törenine; NEVÜ Rektörü ve ÜNİKOP 2021 Dönem Başkanı Prof. Dr. Semih Aktekin, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deligöz, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın,  KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Selçuk Üniversitesi Konya TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu,  Kapadokya Üniversitesi  Teknoloji  Transfer Ofisi (TTO) Yöneticisi  Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Benveniste, KTO Karatay Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi  (TTO) Yöneticisi Vehbi Meşin, Kırıkkale Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Payıdar Akgüngör, Konya TEKNOKENT Genel Müdürü Cem Ünal, Niğde TEKNOPARK Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rıfat Battaloğlu, Yozgat Bozok TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Şenol Akın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Nevşehir İl Müdürü Ali Usta, Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol, Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Kahraman, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Kurban katıldı.

Program, Üniversite Rektörlerinin, Rektör Yardımcılarının ve diğer katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmaları, protokolün imzalanması ve toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar